CEPEŠKRĀSNĪ CEPTS TRUSIS
Sastāvdaļas:
- notīrīts trusis
garšvielas – sāls, pipari, ķiploki, baziliks taukviela cepšanai bekona šķēles – ja ir vēlēšanās burkāni - Gatavošana:
- Trusi sadala gabalos, saliek uz cepešpannas, uzkaisa garšvielas, apslacina ar eļļu vai pievieno citu taukvielu. Ja ir vēlēšanās, katru gabaliņu var ietīt plānā bekona šķēlē. Starp truša gabaliem var likt un cept burkānus lielos gabalos vai veselus.
... |
Komentāri (0) | 2013-12-15 18:16 | Skatīts: 14973x Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
Dūmdesa DŪDIŅA®
Sastāvdaļas:
- 1,5 gadus veca nekastrēta āža gaļa (nokauts oktobrī!),
- atkaulota 10 kg
- āža iekštauki 1 kg
- svaigs cūkas speķis 3 kg
- kūpināts cūkas speķis 1 kg
- ķiploki 0,3 kg
- sāls 1,3 %
Pagatavošana:
Gaļu nogatavina 2 dienas. Masu samaļ jaudīgā, elektriskajā gaļas mašīnā. Pievieno samaltus ķiplokus un sāli. Rūpīgi izmaisa. No desu masas izcep mazu kotletīti, lai pārliecinātos par sagaidāmo garšu desai. Gaļas mašīnai pievieno snīpi, uz kā uzmauc attīrītas, apstrādātas zarnas, aizsien desas galu. Desas masu maļ vēlreiz caur gaļasmašīnu, pilda desas apvalkā, ar roku regulējot pieblīvējuma līmeni, lai novērstu apvalka saplīšanu. Sapildīto desu ik pa gabalam nosien, veidojot izvēlētā garuma desas luņķus. ... |
Komentāri (0) | 2013-12-15 17:47 | Skatīts: 9205x Ieteikt draugiem TweetMe
Dalīties
|
|
|