Lauksaimniecības un dekoratīvie dzīvnieki

 

Ko pagatavot no truša



CEPEŠKRĀSNĪ CEPTS TRUSIS

 Sastāvdaļas:
notīrīts trusis
garšvielas – sāls, pipari, ķiploki, baziliks
taukviela cepšanai
bekona šķēles – ja ir vēlēšanās
burkāni
Gatavošana:
Trusi sadala gabalos, saliek uz cepešpannas, uzkaisa garšvielas, apslacina ar eļļu vai pievieno citu taukvielu. Ja ir vēlēšanās, katru gabaliņu var ietīt plānā bekona šķēlē. Starp truša gabaliem var likt un cept burkānus lielos gabalos vai veselus.
...
Komentāri (0)  |  2013-12-15 18:16  |  Skatīts: 14873x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ko pagatavot no kazas


Dūmdesa DŪDIŅA®

Sastāvdaļas:

  1. 1,5 gadus veca nekastrēta āža gaļa (nokauts oktobrī!),
  2. atkaulota 10 kg
  3. āža iekštauki 1 kg
  4. svaigs cūkas speķis 3 kg
  5. kūpināts cūkas speķis 1 kg
  6. ķiploki 0,3 kg
  7. sāls 1,3 %

Pagatavošana:

Gaļu nogatavina 2 dienas. Masu samaļ jaudīgā, elektriskajā gaļas mašīnā. Pievieno samaltus ķiplokus un sāli. Rūpīgi izmaisa. No desu masas izcep mazu kotletīti, lai pārliecinātos par sagaidāmo garšu desai. Gaļas mašīnai pievieno snīpi, uz kā uzmauc attīrītas, apstrādātas zarnas, aizsien desas galu.  Desas masu maļ vēlreiz caur gaļasmašīnu, pilda desas apvalkā, ar roku regulējot pieblīvējuma līmeni, lai novērstu apvalka saplīšanu. Sapildīto desu ik pa gabalam nosien, veidojot izvēlētā garuma desas luņķus.

...
Komentāri (0)  |  2013-12-15 17:47  |  Skatīts: 9117x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.